Junior Stadsprijs Bente
/ by /   Blog, Nieuws / 0 comments

Bente wint de Junior stadsprijs

Op donderdag 17 november reikte Burgemeester Arjen Gerritsen voor de eerste keer de Junior Stadsprijs uit. In NAXT werden Bente van Houttum en Anouck van der Heiden tijdens een feestelijke verkiezingsavond gekozen als stadskanjer.

Gravenruiter Bente wint

In de categorie van 13 tot 18 jaar heeft Gravenruiter Bente van Houttum de Junior stadsprijs gewonnen!
Bente is al heel veel jaar vrijwilligster; onder meer bij De Gravenruiters en bij zwem- en polovereniging De Veene.
Bij De Gravenruiters helpt Bente bij het Aangepaste paardrijden. Ze maakt het mede mogelijk dat mensen met een beperking kunnen bewegen met een paard. Bente helpt ook bij het verzorgen van de pony’s en paarden en het onderhouden van de stallen en het terrein. Bente is dan ook vaak te vinden op de manege van De Gravenruiters.

Anouck, winnares in de andere categorie, zamelt onder meer speelgoed in dat ze uitdeelt aan kinderen die het minder goed hebben. Ook verzamelt ze lege flessen en geeft het statiegeld aan goede doelen.

Feestelijke verkiezingsavond

Iedereen in de stad kon iemand voordragen. In de grote zaal van NAXT waren alle kandidaten, familie vrienden en diverse belangstellenden bijeengekomen. Het was dan ook gezellig druk! Door optredens van de dansers van La Stesa, balgoochelaar Randy Koetsier en dansgroep Kanvie zat de sfeer er goed in. En als sluitstuk van de avond zong Esmée Schreurs, winnares van The Voice Kids, alle kinderen op het podium toe! 

Junior Stadsprijs

De Junior Stadsprijs is een nieuwe gemeentelijke onderscheiding voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die ergens in uitblinken of net iets extra’s doen: van het helpen van een zieke buurvrouw tot vrijwilligerswerk of geld inzamelen voor een goed doel, van opruimen in de wijk tot een belangrijke sportprijs winnen. Eens in de twee jaar kunnen mensen bijzondere kinderen of jongeren voordragen. De prijs kent twee categorieën: 8 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 17 jaar.

Junior burgemeester van Almelo

De winnaars van de Junior stadsprijs krijgen een medaille en een feest ter waarde van €750,-. Maar bovenal mogen beide winnaars zich twee jaar lang junior burgemeester van Almelo noemen.

De twee Almelose meisjes mogen burgemeester Arjen Gerritsen twee jaar lang helpen, bij een officiële opening bijvoorbeeld, of hem vergezellen tijdens een bijzonder bezoek.

De jury

Een onafhankelijke jury heeft uit in totaal dertien inzendingen de winnaars geselecteerd. In de jury hadden zitting:

 • Peter-Jort Bakhuis
  17 jaar oud en woont in het dorpje Daarle, maar toch voelt de stad Almelo als zijn tweede thuis. In maart van het afgelopen jaar heeft hij in het provinciehuis de finale van de Overijssel Debat Award (ODA) Almelo gewonnen. Een aantal maanden geleden is hij lid geworden van de Jongerenraad Overijssel.
 • Marike van Doorn
  Gemeenteraadslid voor Lokaal Almelo Samen (LAS) en zit 14 jaar in de raad. Regelmatig geeft ze les over de politiek op scholen en ze is graag en vaak jurylid bij debatwedstrijden voor zowel basis- als middelbare scholen.
 • Mini Eshuis
  Docent Lichamelijke Opvoeding en decaan op Het Erasmus in Almelo, daarnaast coördinator van de Maatschappelijke Stage. Ze onderschrijft zeer het belang van de MaS, dat leerlingen leren iets voor een ander te doen op vrijwillige basis.
 • Linda Hilberink
  Ze is chef van de redactie Almelo e.o. van de Twentsche Courant Tubantia. ‘Ik gun de Almelose jeugd de Junior Stadsprijs van harte, want met die prijs kunnen we laten zien wat voor moois er allemaal in Almelo gebeurt. Er zijn prachtige initiatieven, Almelo zit boordevol talent en dat verdient een prijs!’
 • Reshmie Oogink
  26 jaar en woont in Almelo. Ze beoefent de sport Taekwondo op hoog niveau (4e wereldranglijst) en is momenteel fulltime topsporter. Ze studeert commerciële economie aan de Saxion Topsport Academie in Deventer. Deze zomer heeft ze deelgenomen aan de Olympische Spelen in Rio.

SHARE THIS