VSO de Brug bezoekt De Gravenruiters
/ by /   Blog, Nieuws / 0 comments

VSO de Brug bezoekt De Gravenruiters

VSO de Brug komt kennismaken

Kennismaken met De Gravenruiters, onze paarden en de manege. Vrijdag 21 april kwamen de leerlingen van VSO de Brug op bezoek tijdens de Sportcarrousel. In een speciaal programma konden de leerlingen ervaren hoe het is om te bewegen met een paard.

Geef je op voor paarrijles!

Lekker bewegen en ontwikkelen in je eigen tempo voor een aantrekkelijk instaptarief

Maak gebruik van de Sportcarrousel actie!

Nu tijdelijk 5 lessen voor maar €49,95

Veel lol, maar ook spannend

Met veel enthousiasme deden de leerlingen en ook de juffen en meesters mee aan deze bijzondere les. Veel verschillende onderdelen van het paardrijden kwamen aan bod. Zoals de verzorging van het paard, het doen van oefeningen in de bak en zelfs een paardenverkleedfestijn!
In het begin was het nog best wel spannend om naast zo’n groot paard te staan. Met de hulp van onze vrijwilligers en lieve paarden werd dit eerste spannende moment als snel overwonnen!

Gezellige afsluiting

Na afloop van de les stond er ranja en een koekje klaar. Voor de juffen en meesters was er koffie en thee. Meester Arno bracht ondertussen de volgende groep naar onze manege. Zo was het de hele ochtend gezellige druk bij De Gravenruiters.

Sportcarrousel

Sporten is leuk, gezond en je kunt er veel van leren. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen sportief actief zijn. Te vaak blijk nog dat voor mensen met een beperking sporten niet vanzelfsprekend is. De sportcarrousel, gefinancierd vanuit het sportimpuls programma van het ministerie van VWS moet daar verandering in brengen en De Gravenruiters helpt graag mee! Om mensen met een beperking in contact te brengen met sport gaat de Sportcarrousel op bezoek bij scholen voor speciaal basis- en voortgezetonderwijs, en bij Interakt Contour.
Met ons sportieve aanbod op maat is De Gravenruiters één van de deelnemende aanbieders van aangepast sporten.

VSO de Brug

De Brug is een school voor voortgezet special onderwijs in Almelo voor kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand of die behoefte hebben aan een specifieke leer- en/of begeleidingsstijl.
VSO de Brug geeft speciaal onderwijs aan leerlingen met talenten maar moeite hebben met theoretisch leren. ‘Ieder kind en iedere jongere een kans’.

Terugkijken?

Hieronder zie je een beeldverslag van de kennismakingslessen. Een filmpje vind je op het Youtube kanaal van De Gravenruiters.

VSO de Brug bezoekt De Gravenruiters
« 1 van 2 »

SHARE THIS