/ by /   Nieuws / 0 comments

De Gravenruiters bij de Koningsspelen!

Koningsspelen

De Koningsspelen, ieder jaar komt het terug. Sinds 2013 wordt elke vrijdag voor Koningsdag de spelen gehouden. De Koningsspelen zijn voor alle basisschoolleerlingen in Nederland. Het gaat erom dat iedereen lekker gezond in beweging is en plezier maakt met elkaar.

De Gravenruiters doen mee!

De Gravenruiters deden dit jaar ook mee aan de Koningsspelen georganiseerd door het Sportbedrijf Almelo! Op Vrijdag 21 april was er van alles te doen bij de IISPA. We hadden veel verschillende spelletjes opgezet en zijn gezellig met onze paarden naar de Koningsspelen gegaan.

Met paard en wagen

Onze eigen Arthur en Gretta mochten samen met de vriendelijke Fries Renske karretjes trekken met alle kinderen. Op de wielerbaan naast de IISPA konden ze leuke rondjes in stap en draf maken. Iedereen mocht 2 rondjes in de wagen maken, sommigen mochten zelfs voorop de bok meerijden!

Balans

Daarnaast hadden we leuke spelletjes opgezet. Balans is heel belangrijk bij paardrijden, maar hoe houd je balans? Iedereen mocht proberen balans te houden op een balansplank en -stol. Iedereen probeerde zijn ‘paard’ rond te sturen door de balans te veranderen. “Als ik naar recht leun gaat het paard naar links toch?”

Estafette

Ook was er een leuke estafette. De groep werd opgedeeld in 2 teams. De kinderen moesten met een volle beker water het moeilijke parcours afleggen zonder water te verliezen. Terug bij het begin werd het bekertje geleegd in de emmer. Het team met het meeste water in de emmer won!

Meer dan alleen paardrijden!

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten hoe het tuig van het paard eruit ziet. Kan iedereen dat uit elkaar halen en weer in elkaar zetten? Dat is een goede vraag. Kijken hoe het in elkaar zit en gaan puzzelen. En die peesbeschermers, die passen ons ook wel.

Diploma en tekening

Iedereen die meedeed met de spelletjes kreeg een tekening mee naar huis. Die tekening was tegelijkertijd een diploma. Zo kunnen ze allemaal laten zien dat ze op de Koningsspelen balans konden houden, snel waren en goed met het paard in de wagen mee konden rijden.

Leerlingen Noordik

Wij willen alle vrijwilligers bedanken voor de hulp bij de Koningsspelen! Onze speciale dank gaat uit naar de leerlingen van het Noordik die ons supergoed hebben geassisteerd!

Ook vrijwilliger worden? Neem dan contact met ons op.

Koningsspelen
« 1 van 2 »

SHARE THIS