Roparun 2015
/ by /   Nieuws / 0 comments

De Gravenruiters bij Roparun 2015 Almelo

Ruim 315 hardloopteams deden afgelopen 1e Pinksterdag mee aan een zonovergoten 24ste editie van de Roparun door Almelo. De enthousiaste vrijwilligers en medewerkers van de Gravenruiters moedigden de atleten vanaf de zijlijn flink aan. De Gravenruiters houden van sport en maken zich daarom graag sterk voor beweegmogelijkheden voor mensen zonder, als met beperking. Om hun passie onder de aandacht te brengen, deelden de vrijwilligers ansichtkaarten uit ter promotie van paardrijden voor mensen met een beperking in Almelo en omgeving.

De Gravenruiters maakt zich sterk voor bewegen met een beperking

Mensen met een beperking of mensen die niet in staat zijn zelf te rennen, fietsen of lopen, kunnen bij de Gravenruiters toch op een gezonde en plezierige manier bewegen: veilig op de rug van een paard of op een huifbed. Het rijden op paarden geven verstandelijk, lichamelijk of meervoudig gehandicapte mensen vaak een diepe ontspanning en bovenal heel veel plezier. En we weten allemaal: lachen, dat is gezond.

Samen juichen

Op een zonnige Eerste Pinksterdag stonden ‘de Gravenruiters’ langs het parcours van de Roparun om alle deelnemers toe te juichen op hun route naar Rotterdam. Uitgerust met een spandoek, vlaggetjes en een doos vol ansichtkaarten die aan de teams werden uitgedeeld stonden de vrijwilligers, meiden uit het Meidenproject, deelnemers aan onze dagbesteding en instructrices  de lopers aan te moedigen. Het enthousiasme spatte ervanaf en ons plezier gaf de lopers nieuwe energie!
Tot slot zijn we op het Marktplein aanwezig geweest alwaar we ook van ons hebben laten horen!

We hopen dat de lopers net zo van onze aanwezigheid hebben genoten, feliciteren ze met hun sportieve prestatie en bedanken de Roparun, deelnemers en sponsoren voor hun inzet voor mensen met kanker, het goede doel van de Roparun.

Meer dan alleen paardrijden

Bij de Gravenruiters kun je meer dan alleen paardrijden. Meervoudig beperkte mensen knappen op met huifbedrijden. Maar ook stoere meiden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en willen werken aan hun zelfstandigheid, weerbaarheid of zelfvertrouwen zijn helemaal op hun plek bij het meidenproject. Met sociale re-integratie en dagbesteding helpen we mensen weer in het zadel van de maatschappij. Wil je meer weten wat we voor jou kunnen doen, of over de supportactie van de Gravenruiters bij de Roparun? Bel ons dan op 06 26702739 of stuur een mail.

Over Roparun 2015

Dit jaar werd de 24ste editie van de Roparun gehouden. De Roparun is een internationale estafetteloop van 500 kilometer en loopt vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Het doel van de Roparun is geld op te halen voor mensen met kanker. De estafetteloop liep dit jaar onder andere door Almelo. Er namen 315 teams met maximaal 8 atleten deel die ieder 65 kilometer hardlopen of fietsen. Tot nu toe is met de edities van de Roparun ruim 62 miljoen Euro opgehaald voor de genezing van kanker.

SHARE THIS