Ruiterdienst
/ by /   Nieuws / 0 comments

De Gravenruiters bij ruiterdienst

De Gravenruiters was aanwezig bij de eerste ruiterdienst tijdens de 50e editie van de Almelose Ruiterdagen. Op zondagmorgen waren ruim 200 belangstellenden, jong en oud, aanwezig om de gezamenlijke dienst van vijf evangelische kerkgenootschappen uit de stad bij te wonen. De opbrengst van de collecte was bestemd voor de Gravenruiters.

Ruiterdienst in de tent

Een grote witte tent, een setting die voor De Gravenruiters heel herkenbaar is, was het decor van de ruiterdienst op het evenemententerrein van de Almelose Ruiterdagen. Terwijl buiten de wedstrijden werden gereden en in de tent versnaperingen van de hand werden gedaan ging dominee Frans Wisselink voor in de dienst. Het muziekteam van baptisten-gemeente De Bron zorgde voor de muzikale ondersteuning.

Collecte voor De Gravenruiters

Tijdens de ruiterdienst was er ook aandacht voor De Gravenruiters. Voorzitter Peter van Heteren mocht, op de plek waar De Gravenruiters is ontstaan, een korte presentatie geven over het goede werk van De Gravenruiters. Speciale aandacht was er voor een nieuw initiatief: Mennen. Voor ruiters die niet op een paard kunnen zitten, maar wel op een actieve manier paardrijden willen beleven gaan De Gravenruiters Mennen aanbieden. In de afgelopen maanden is er al getest met een geleende menwagen. Deze is echter niet aangepast voor mensen met een handicap en ook niet geschikt voor rolstoelgebruikers. De opbrengst van de collecte, 260 euro, wordt gebruikt voor de aanschaf van een menwagen.

Presentatie

Wil je de presentatie over De Gravenruiters terug kijken? Ga dan naar ons Youtube kanaal of klik op deze link: Gravenruiters bij Ruiterdienst Almelose Ruiterdagen.

SHARE THIS