Logo Johanna KinderFonds
/ by /   Nieuws / 0 comments

De Gravenruiters verhuizen naar het bos

Paardrijden in het bos is een hele andere belevenis dan paardrijden op de manege of door de straten van Almelo. Heuvel op heuvel af, laaghangende takken, andere geuren, een ander gevoel.  Voor de Gravenruiters zijn de Bosritten het hoogtepunt van het jaar. De ruiters met een beperking ondersteund door de meiden uit het Meidenproject, Dagbesteding en vele vrijwilligers, verhuizen de manege een week lang naar het bos.

Andere omgeving

In deze andere omgeving komen de ruiters zichzelf en hun beperking op een andere wijze tegen. De bosritten dragen bij aan het ervaren van zelfredzaamheid, grenzen verleggen en nieuwe ervaringen opdoen. Maar bovenal is het gewoon heel leuk! Het vergroot de saamhorigheid, versterkt sociale contacten en het is leerzaam. Paardrijden in het bos daagt uit tot het ontwikkelen van specifieke talenten.

Johanna KinderFonds

Het Johanna KinderFonds onderschrijft de voordelen van de Bosritten. Het fonds, dat zich inzet voor kinderen met een lichamelijke beperking, maakt met haar financiële bijdrage de Bosritten van de Gravenruiters mede mogelijk. De Gravenruiters bedankt het Johanna KinderFonds voor haar ondersteuning.

Wanneer?

Vanaf donderdag 15 september t/m woensdag 21 september beleven de Gravenruiters de Bosritten. Een hele mooie start van een nieuw seizoen paardrijden waarin de ruiters, deelnemers en vrijwilligers veel plezier zullen gaan beleven en talenten gaan ontwikkelen! Vanwege het mooie weer zullen we woensdag 14 september alvast gaan verhuizen. We hopen de nodige verkoeling te vinden in het bos.

Waar?

Met onze paarden te gast bij PSC n’Langnjan in Rijssen. Alle lessen zullen in Rijssen plaatsvinden. Het adres van PSC n’ Langnjan is: Biesterij 3, 7461PG Rijssen.

Lestijden

Let op! De lestijden zijn anders dan normaal. Elke ruiter is hierover persoonlijk geïnformeerd.

SHARE THIS