Epilepsiefonds op vakantie bij De Gravenruiters
/ by /   Blog / 0 comments

Het Epilepsiefonds op vakantie

Jaarlijks gaan ruim 300 kinderen en volwassenen op reis met het Epilepsiefonds.  Samen met zorgvuldig geselecteerde begeleiders kunnen zij onbezorgd genieten van gezellige activiteiten, lekker eten en bijzondere excursies.

Op 14 augustus kwam het Epilepsiefonds tijdens hun vakantie op bezoek bij De Gravenruiters. Hier lees je hun verhaal.

Op bezoek bij De Gravenruiters

Op een zomerse maandagmorgen zijn wij met de vakantiedeelnemers van het Epilepsiefonds op bezoek geweest bij De Gravenruiters. De kinderen en jongeren zijn een weekje op vakantie in Lemele met een groep enthousiaste vrijwilligers. Hier hebben de kinderen en jongeren een leuke vakantieweek en de ouders kunnen een week aandacht geven aan de rest van het gezin.

Schaterlachen op het huifbed

Wij werden hartelijk ontvangen bij de manege en de kinderen mochten één voor één rijden op het huifbed. Een gedeelte van de kinderen en jongeren hadden dit al eens eerder gedaan, uit ervaring weten we dat de kinderen hier enorm van genieten. Het huifbedrijden is een zeer geschikte activiteit voor de kinderen en jongeren met een meervoudige beperking. Ze voelen de warmte van de paarden en voelen de bewegingen van het paard. Dit levert hen een zeer ontspannen rit op. Als vrijwilligers zagen we voorzichtige glimlachjes verschijnen tot schaterlachen van sommige andere kinderen en jongeren.

Geuren, geluid en hoefgetrappel

Ook voor en na het huifbedrijden konden ze de manege beleven, door de geuren en de geluiden van hoefgetrappel. Een aantal kinderen hebben geholpen met het borstelen van de paarden. Deze activiteit in de vakantie was een totale beleving voor de kinderen en jongeren, door hen te zien genieten genoten de vrijwilligers mee.

Wij waren erg blij met het hartelijke ontvangst en de zorg erom heen. Een lekker kopje koffie, limonade en een ijsje toe.

Geschreven door: C. van Munster, vrijwilliger Epilepsiefonds.

SHARE THIS