Koetsrittten tijdens InteracktContour 25 jaar
/ by /   Nieuws / 0 comments

Feest bij Het Knooppunt

De beide Harry’s op de bok.

Op 22 maart jl. reed de koets van De Gravenruiters met de beide Harry’s op de bok naar de dagbesteding Het Knooppunt van InteractContourHet Knooppunt vierde die week haar 25-jarige bestaan. De hele week vonden er bij Het Knooppunt diverse festiviteiten plaats. Een koetsrit door de Aaldrinkshoek mocht daarbij niet ontbreken.

Het Knooppunt

Het Knooppunt in Almelo, gevestigd aan de Catharine van Rennessenlaan, is een onderdeel van InteraktContour. Het Knooppunt is een centrum voor dagbesteding. Mensen met niet-aangeboren hersenletsel kunnen bij Het Knooppunt deelnemen aan verschillende activiteiten. Zo kunnen ze deelnemen aan activiteiten als houtbewerking en schilderen. Maar ook is er een mooie computerruimte en een ruimte om te sporten. In de sportruimte kan in groepjes gewerkt worden aan het verbeteren van de conditie en de bewegelijkheid.

Rondleiding

Gerard Reekers in de koets.

Omdat niet alle cliënten tegelijk een koetsrit konden maken, bood Gerard Reekers aan een rondleiding te geven in Het Knooppunt. Gerard Reekers vertelde dat hij vroeger slager was geweest, maar nu gedurende enkele dagdelen per week naar Het Knooppunt gaat. Hij is lid van de hobbyclub Fotografie. Daarnaast is hij vaak te vinden in de ruimte voor houtbewerking. Hij maakt daar mooie vogelhuisjes. Hij liet diverse vogelhuisjes zien die hij had gemaakt. Verder liet hij de computerruimte zien. Hij legde uit dat de computers onder andere worden gebruikt om cliënten hun spraak te laten oefenen. Daarnaast worden de computers ook gebruikt voor het surfen op het internet en voor het spelen van spelletjes. In de sportruimte waren diverse mensen bezig met rackets en shuttles. De bedoeling was om de shuttle in een emmer te mikken. Daarnaast staan er in de sportruimte ook een aantal fitnessapparaten, zoals een loopband. Verder liet Gerard de multifunctionele ruimte zien. Deze ruimte wordt gebruikt voor verschillende activiteiten.

Inmiddels was de koets weer teruggekeerd bij Het Knooppunt en was het tijd voor Gerard om in de koets te stappen.

Koetsrit

Gretta wordt bedankt voor een leuke rit.

We werd zichtbaar genoten van de rit met de koets.  Gretta stond ditmaal alleen voor de koets want haar vaste maatje Arthur had een vrije dag. Gretta zette haar beste beentje voor en had samen met beide Harry’s op de bok veel plezier. Tussen de ritten door, werd Gretta uitgebreid bedankt. Er werd geaaid en geknuffeld. Onze menner genoten van een bakje koffie en het plezier dat ze de mensen konden geven.

Al met al was het een gezellig en geslaagde middag.

Van koetsritten bij Het Knooppunt is door De Gravenruiters ook een filmpje gemaakt. Dit filmpje is te bekijken op de facebookpagina van De Gravenruiters.

 

SHARE THIS