Gastvrouw gastheer De Gravenruiters
/ by /   Vacatures / 0 comments

Gastvrouw of gastheer

De Gravenruiters is op zoek naar gastvrouwen en gastheren die als vrijwilliger willen helpen onze ruiters en vrijwilligers een warme ontvangst te geven en een hele leuke dag.

Gastvrouw/ gastheer op de manege

Vind je het leuk gastvrouw of gastheer te zijn tijdens de lessen voor het Aangepast paardrijden, Paardrijden plus, Meidenproject en andere activiteiten? Wanneer je ons komt helpen als gastvrouw of gastheer word je op een afgesproken dagdeel een belangrijke houvast voor alle ruiters, cliënten en vrijwilligers. Je heet ze welkom, regelt koffie of ranja en maakt natuurlijk een gezellig praatje. Verder ben je vraagbaak, je ondersteunt de instructie met organisatorische en administratieve taken en je neemt de telefoon aan.
Kortom je bent het visitekaartje van de manege.

Gastvrouw/ gastheer bij het Huifbedrijden

Vier ochtenden per week rijden menners van De Gravenruiters  met ons huifbed. Bij het Huifbedrijden ligt een meervoudig gehandicapt ruiter op een bed dat boven twee paardenruggen zweeft. Met het Huifbedrijden bieden wij beweging, ontspanning en therapie aan kinderen en volwassenen die hier weinig andere mogelijkheden voor hebben. Naast menners zoeken wij gastvrouwen en gastheren voor een gastvrije ontvangst van onze ruiters, familie en onze vrijwilligers. De gastheer/gastvrouw helpt ook mee in het proces van de plaatsing van het bed boven de pony`s.

Daarom ben je zo belangrijk voor ons

De Gravenruiters is een vrijwilligersorganisatie die mensen met lichte tot zware beperkingen laat paardrijden. Prachtig werk! Maar nu komt het: Alleen de instructeurs zijn betaalde beroepskrachten. Al het andere dat nodig is om de lessen te verzorgen gebeurt door vrijwilligers. Daardoor kunnen we schappelijk geprijsde lessen bieden aan mensen die het toch al niet gemakkelijk hebben. Wil jij ze een welkom gevoel geven als gastheer of vrouw?

Wie we graag ontmoeten

We zoeken jou als je minimaal 1 vast dagdeel gastvrouw of gastheer wilt zijn. I.v.m. de taken tijdens deze lessen gaat onze voorkeur gaat uit naar iemand met levenservaring, mensen die overzicht kunnen houden en bovenal in goed in contact staan met de veelal jonge vrijwilligers. Het is bovendien fijn als je affiniteit hebt met mensen die een enkele of meervoudige beperking hebben.

De belangrijkste kenmerken op een rijtje

  • Levenservaring.
  • Overzicht kunnen houden.
  • Communicatief vaardig.
  • Zelfstandig functioneren.
  • Affiniteit met mensen jongeren en mensen met een beperking.
  • Geduldig en betrouwbaar.
  • Een gezonde dosis empathie.
  • Verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Je voelt je op je gemak in een paardenomgeving.

Tijdsinvestering

Minimaal één dagdeel in de week.

Keertje koffie doen?

Ben je er voor in om gastvrouw of gastheer te zijn bij De Gravenruiters? Neem dan contact met ons op! Dan regelen we een afspraak!

Ook heel belangrijk om te lezen

Heb je nu geen tijd om onze ruiters te helpen met vrijwilligerswerk? Denk dan als je wilt in de toekomst aan ons, want we zijn natuurlijk super trots en blij met je wanneer je bij ons vrijwilliger wordt. Er is wel iets wat we heel erg belangrijk vinden wanneer je bij ons vrijwilliger bent. Je hulp is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Overmacht natuurlijk daargelaten. We zouden het heel fijn vinden als we op je kunnen rekenen, zodat onze cliënten continuïteit in hun lessen blijven houden. Onze cliënten met een beperking kunnen namelijk niet zonder de hulp van vrijwilligers. Denk je dat je iets kunt bijdragen of ken je iemand die dat ook wil? Neem contact met ons op!

SHARE THIS