Landdag 2016
/ by /   Nieuws / 0 comments

Geslaagde Landdag 2016 in Hardenberg

Landdag 2016 Hardenberg

Op zaterdag 11 juni hebben De Gravenruiters in ‘Het Wilde Westen’ een zeer geslaagde Landdag meegemaakt. Op het terrein van S.P.G. Hardenberg e.o. werd de tweejaarlijkse Landdag van de VPGO georganiseerd. Door de inzet van vele vrijwilligers hebben onze ruiters hun talenten laten zien en een fantastische dag beleefd.

Vroeg uit de veren

Om 7 uur verzamelden de eerste vrijwilligers en instructrices zich op onze manege.
Alles wat we nodig hadden moest worden verzameld en ingeladen. Stoelen, tafels, zadels en nog veel meer. Onze paarden moesten er natuurlijk tip en top uitzien. Na het ontbijt genoten de paarden dan ook van een ware schoonheidsbehandeling. En natuurlijk konden we onze prachtige Totempaal niet vergeten!

Naar Hardenberg

Met de paarden in de trailers vertrokken we om 8 uur naar Hardenberg. Na elkaar kwamen we aan bij manege Hoogenweg. Sommigen nog zichtbaar onder de indruk van de door hun verkozen toeristische route over het industrieterrein. Maar gelukkig had iedereen het juiste pad gevonden.

Opening

De Landdag 2016 werd officieel geopend door burgemeester P. Snijders van de gemeente Hardenberg. Nadat alle 270 ruiters veel succes was toegewenst konden de individuele proeven beginnen.

Individuele proeven

In onze eigen ring mochten de ruiters van De Gravenruiters hun talent laten zien aan onze deskundige jury. Aangemoedigd door het publiek wist iedereen het beste uit zichzelf te halen.
Onze meiden uit het Meidenproject boden de ruiters de juiste ondersteuning. Goed gedaan meiden!

Presentie

Elke deelnemende S.P.G. Manege mocht zichzelf presenteren. De jury van de Landdag beoordeelde deze presentaties op originaliteit, uitvoering en toepassing van het thema ‘Wilde Westen’.
Onze prachtige totempaal stond centraal in de presentatie van De Gravenruiters. Maar ook Marjolein, onze mevrouw Cactus, had een belangrijke taak in de ring. Onder de enthousiastmerende leiding van Sabine liepen, meestal geheel synchroon, onze paarden, ruiters en vrijwilligers diverse figuren in de ring. Hun Wild West outfits, cowboy hoeden en indianen veren maakten het plaatje compleet.

Demonstraties

Na de middag waren onze paarden klaar en konden terug naar de stal. Voor onze ruiters en vrijwilligers was het feest nog niet voorbij. In het mooie weer konden we na de lunch genieten van het diverse aanbod op het terrein. Een springkussen, rodeostier, western spelletje, dans, muziek, schmink en zelf een ritje op de menwagen! Het kon allemaal. De demonstatie van Josh Clemens Wild West Show was spectaculair. Met bewonderen hebben we gekeken.

Prijsuitreiking

Aan het einde van de Landdag werden de prijzen voor de presentaties uitgereikt.
De Gravenruiters eindigden op een verdienstelijke vijfde plaats. Enthousiast namen we de beker in ontvangst.

Bedankt!

Als Gravenruiters kijken we terug op een zeer gezellige, sportieve en geslaagd Landdag 2016! We willen de organisatie en iedereen die deze dag heeft ondersteund of mede mogelijk gemaakt van harte bedanken. Ook bedanken we onze eigen vrijwilligers, want zonder hen was deelname aan de Landdag niet mogelijk.

Graag tot ziens op de Landdag 2018!

SHARE THIS