Sport Carrousel
/ by /   Nieuws / 0 comments

Gravenruiters actief in Sport Carrousel

De Gravenruiters was goed vertegenwoordigd tijdens de kick-off van de Sport Carrousel op het Pro Erasmus. Doormiddel van oefeningen, instructiekaarten en de enthousiaste begeleiding van ons instructieteam kregen alle eerstejaars leerlingen van het Praktijk Onderwijs Erasmus uitleg over, maar mochten vooral ervaren wat het betekent om paard te rijden.

Sport Carrousel

Sporten is leuk, gezond en je kunt er veel van leren. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen sportief actief zijn. Te vaak blijk nog dat voor mensen met een beperking sporten niet vanzelfsprekend is. Ellen Perik, regiocoach aangepast sporten wil dat veranderen en de Gravenruiters helpen graag mee.

Iedereen actief!

Om mensen met een beperking in contact te brengen met sport gaat de Sport Carrousel op bezoek bij scholen voor speciaal basis- en voortgezetonderwijs, en bij Interakt Contour.
Na de kick-off komen de deelnemende sportverenigingen om de beurt bij de school of instelling een sportclinic geven. Omdat het voor de Gravenruiters lastig is de paarden te verhuizen wordt in ons geval de clinic gegeven op de manege. Elke school en instelling gaan kennis maken met diverse sporten zoals ondermeer voetbal, zwemmen, rugby, hockey, volleybal, judo en natuurlijk ook paardrijden.

Startsein

Op donderdag 19 november opende wethouder Anja Timmer samen met vestigingsleider Ron Duchatteau van het Erasmus Pro de Sport Carrousel. In de sportzaal aan de Horstlaan konden alle eerstejaars leerlingen zien wat de Sport Carrousel hen te bieden heeft. Diverse sportverenigingen waren aanwezig en lieten de kinderen kennis maken met hun sport. Het instructieteam van de Gravenruiters had een hele mooie stand ingericht met veel informatie over paardrijden. Maar het leukst vonden de leerlingen het parcours van oefeningen dat alvast liet ervaren hoe het is om paard te rijden.

SHARE THIS