/ by /   Nieuws / 0 comments

De Gravenruiters balanceert op kick-off Sportcarrousel

De kick-off bij VSO De Veenlanden is voor haar 90 leerlingen en de diverse sportverenigingen de start van een nieuwe ronde in de Sportcarrousel. In sporthal de Veenlanden konden alle leerlingen kennismaken met het diverse aanbod. Omdat de paarden van De Gravenruiters niet het goede schoeisel hebben voor een sporthal, waren wij aanwezig met diverse leuke balans oefeningen. Een goede houding en balans is immers erg belangrijk bij het paardrijden.

Sportcarrousel

De Sportcarrousel is een programmablok van sportclinics, informatie, scholing voor trainers/coaches, ledenaanbiedingen en een sportinstuif, dat een aantal maanden in beslag neemt. De Sportcarrousel wordt gefinancierd door het ministerie van VWS, dat meer jongeren met een beperking wil stimuleren om te gaan sporten. Tijdens de Sportcarrousel kunnen jongens en meisjes ‘eens proeven’ van verschillende sporten.

Balanceren

Gedurende de ochtend en middag kwamen alle klassen bij De Gravenruiters langs. Het was leuk om te horen dat veel leerlingen in het verleden paard hadden gereden. Na het oefenen op kleine balansborden konden de leerlingen proberen om een record te vestigen op het grote balansbord. ’s Ochtends kwamen we tot maximaal 10 tellen en in de middag werd er zelfs 27 seconden lang gebalanceerd! Op en grote skippybal werd een balansoefening gedaan waarbij tegelijkertijd een bal gevangen moest worden. Tot slot kon de klas proberen om een skippybal liggend op een hoepel bevestigd aan diverse halsterkoorden gezamenlijk aan de halsterkoorden door de gymzaal te bewegen. Natuurlijk zonder dat de skippybal van de hoepel zou vallen. Voor de meeste groepen bleek dit een grote uitdaging te zijn.

Meer bewegen

In de komende weken komt iedere keer een andere vereniging naar de school voor een echte clinic in hun eigen sport. Voor onder meer het paardrijden moeten de leerlingen verkassen naar de manege. Als alle verenigingen zijn geweest wordt de Sportcarrousel afgesloten met een sportinstuif. Dan komen alle clubs nog een keer naar de school voor een sportieve happening èn een mooi kortingsaanbod/proefabonnement voor alle leerlingen die er wel iets voor voelen om lid te worden van één van de deelnemende clubs.

SHARE THIS