De Gravenruiters bij de Almelose Ruiterdagen
/ by /   Nieuws / 0 comments

Gravenruiters bij de Grote Prijs van Almelo

Op de 50e editie van de Almelose Ruiterdagen was De Gravenruiters te gast tijdens de Grote Prijs van Almelo. Voor een groot publiek en de genodigde VIP’s mocht De Gravenruiters zich presenteren. Speciale aandacht ging uit naar een nieuwe activiteit bij De Gravenruiters. Voor ruiters die niet op een paard kunnen zitten, maar wel op een actieve manier paardrijden willen beleven gaan De Gravenruiters Mennen aanbieden. Tijdens deze avond is er gecollecteerd voor een nieuwe menwagen die is aangepast voor mensen met een beperking.

Presenteren in de piste

Tussen de dresseur en het springen door mocht De Gravenruiters zich presenteren voor het publiek van de Ruiterdagen. Vanwege de slechte weersomstandigheden kon de presentatie van het huifbedrijden helaas niet doorgaan, maar door de aanwezig met vele vrijwilligers, ruiters en meiden uit ons Meidenproject kon dat de pret niet drukken.

Eddie Schoneveld interviewde namens de Ruiterdagen onze Isa die het publiek uitlegde wat het Meidenproject voor haar betekent. Hier kun je het leuke interview met Isa terugkijken!

Daarna pakte Gerrit Haakmeester de microfoon in de hand en vertelde over het Huifbedrijden. Vanuit zijn eigen ervaring als koetsier van het huifbed kon hij de voordelen van het Huifbedrijden voor onze cliënten overbrengen op het publiek.

Tot slot was er aandacht voor het Mennen. Met dit nieuwe aanbod willen De Gravenruiter het mogelijk maken dat mensen die niet op een paard kunnen zitten toch op een actieve manier paardrijden kunnen beleven. Op een geleende menwagen zijn al enkele proeflessen gegeven. Onze ruiter Albert heeft hier zijn men-talent al laten zien. De menwagen is echter niet aangepast voor mensen met een beperking. Ook is de menwagen niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Collecte voor een nieuwe menwagen

Aan het einde van de presentatie werd het publiek gevraagd om via een collecte bij te dragen aan een nieuwe aangepaste menwagen voor mensen met een beperking. Via het grote LED-scherm kon het publiek zien waaraan de opbrengst wordt besteed: een menwagen aangepast voor mensen met een beperking. Na uitleg van Gerrit Haakmeester zijn Julia en Annemarthe met een collectebus langs het publiek gegaan. De andere meiden hebben folders uitgedeeld.
Samen met de opbrengst van de ruiterdienst van vorige week is er op de Almelose Ruiterdagen €500,- ingezameld! Een heel mooi begin.

Demonstratie Frank Hosmar

De regerend Europees Kampioen en bronzen medaille winnaar op de Paralympische spelen kwam na de presentatie van De Gravenruiters een olympische demonstratie geven. Een mooie stimulans voor onze ruiters om te zien hoe je met een beperking toch enorm succesvol kan zijn. Speciaal voor iedereen die er niet bij kon zijn of de kür op muziek nog eens terug wil zien hebben we een filmpje!

Bedankt!

Graag willen wij de Almelose Ruiterdagen en haar publiek bedanken voor hun gastvrijheid en ondersteuning.

Wil je meer zien

De filmpjes van De Gravenruiters bij de Almelose Ruiterdagen kun je terugkijken. Ga dan naar ons Youtube kanaal of bekijk de foto’s.

SHARE THIS