Roparun 2016
/ by /   Nieuws / 0 comments

Gravenruiters support Roparun 2016

Gravenruiters support Roparun 2016

De 333 hardloopteams die meededen aan de 25ste editie van de Roparun door Almelo zijn luidkeels aangemoedigd door de enthousiaste vrijwilligers, medewerkers en pony Spott van de Gravenruiters. De Gravenruiters biedt meer dan paardrijden alleen en zet zich in voor meer beweging voor mensen met en zonder beperking. De Gravenruiters creëert meerwaarde voor   de maatschappij. Het doel van de Roparun, geld inzamelen voor mensen met kanker, ondersteunen wij dan ook met veel enthousiasme. Om hun passie onder de aandacht te brengen en de hardlopers aan te moedigen deelden de vrijwilligers ansichtkaarten uit.

De Gravenruiters maken zich sterk voor bewegen met een beperking

Mensen met een beperking of mensen die niet in staat zijn zelf te rennen, fietsen of lopen, kunnen bij de Gravenruiters toch op een gezonde en plezierige manier bewegen: veilig op de rug van een paard of op een huifbed. Het rijden op paarden geven verstandelijk, lichamelijk of meervoudig gehandicapte mensen vaak een diepe ontspanning en bovenal heel veel plezier. En we weten allemaal: lachen, dat is gezond.

Meer dan alleen paardrijden bij De Gravenruiters

Bij de Gravenruiters kun je meer dan alleen paardrijden. Naast ons aanbod van aangepast paardrijden voor ruiters met een beperking en paardrijden+ met meer zorg en aandacht voor de ruiter bieden wij ook andere bijzondere activiteiten. Meervoudig beperkte mensen knappen op met huifbedrijden. Stoere meiden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en willen werken aan hun zelfstandigheid, weerbaarheid of zelfvertrouwen zijn helemaal op hun plek bij het meidenproject. Met sociale re-integratie en dagbesteding helpen we mensen weer in het zadel van de maatschappij.

Over Roparun 2016

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is:

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

SHARE THIS