Afscheid Guus collage
/ by /   Blog, Nieuws / 0 comments

Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van onze Guus

Guus overleden

Op 19 oktober is Guus overleden. Twee dagen eerder merkte de dagbesteding dat Guus zich in de wei anders gedroeg. Al snel werd duidelijk dat Guus ziek was. De dierenarts is gekomen en in onze binnenbak hebben we een plekje ingericht waar Guus alle ruimte en rust kreeg om beter te worden. 24 uur per dag waren we bij Guus om hem in de gaten te houden, te verzorgen en bij hem te zijn. Via onze Facebook pagina stroomden de beterschapwensen voor Guus binnen. Dit gaf Guus, maar ook zijn verzorgers energie om door te gaan. Na de tweede nacht leek het iets beter te gaan en hoopten we dat de behandeling van de dierenarts aansloeg. Helaas was het herstel van korte duur. De buikpijn van Guus werd weer erger en in de nacht van 18 op 19 oktober is Guus overleden. Hij mocht slechts vijf jaar oud worden.

Gustav

In augustus 2014 kwam Gustav, roepnaam Guus, op de manege van de Gravenruiters wonen. Al snel voelde hij zich thuis en iedereen was meteen al dol op hem. Als jongste paard van stal leerde Guus stap voor stap hoe hij zich als manege pony moest gedragen. Zijn oom Pablo gaf hem daarbij het goede voorbeeld. Samen met Dubbstep of Twister mocht Guus ook onder het huifbed lopen. Omdat steeds meer mensen een ritje op ons huifbed willen maken kunnen Dubbstep en Twister af en toe wel wat hulp gebruiken. Voor de Gravenruiters was Guus een paard voor de toekomst, jong, sterk en multifunctioneel inzetbaar. Guus was een bijzonder paard en heeft in die korte tijd dat hij bij ons was veel betekend. Hij was net een bloem die steeds mooier werd.

Hartverwarmende reacties

We willen iedereen ontzettend bedanken voor alle hartverwarmende reacties en steun. We hebben veel waardering en respect voor de vrijwilligers en instructrices die dag en nacht bij Guus zijn geweest om hem te verzorgen en we bedanken de Markgraven Dierenartsen voor de uitstekende zorg die is geboden. Guus heeft deze nabijheid en betrokkenheid van iedereen tot op het allerlaatste moment gevoeld.

Dank jullie wel.

Guus 17 mei 2010 – 19 oktober 2015  

 

SHARE THIS