Huifbedrijden - De Gravenruiters
/ by /   Blog / 0 comments

Leden Koets’n Keerls bedankt voor inzet huifbedrijden

Speciaal dankwoord

Om persoonlijke- en gezondheidsredenen nemen de menners afscheid van Connie Mulder, Betsie Leurink, Harry Mulder en Maurits Groothuis. Een speciaal dankwoord voor deze vrijwilligers, die zich week in week uit hebben hard gemaakt voor het welzijn van mensen met een beperking. “Namens de menners, vrijwilligers en cliënten willen wij jullie hartelijk bedanken voor jullie wekelijks inzet. Fijn dat we allemaal op jullie onvoorwaardelijke steun hebben kunnen rekenen. We wensen jullie alle goeds en gezondheid toe!”

Huifbedrijden opgezet

Bovengenoemde menners hebben het Huifbedrijden opgezet. Om met eigen ogen te zien wat het Huifbedrijden nou daadwerkelijk inhoudt, werd er allereerst een bezoek gebracht aan Manege Zonder Drempels te IJsselmuiden. Met de financiële steun van het Lentespektakel (Lions Club Almelo) werden er twee jonge paarden en een huifbed gekocht. De paarden in het gareel krijgen, vergde vele uren en veel vrije tijd. Ook de vrouwen van de menners fungeerden als gastvrouw voor de cliënten, en doen dat nog steeds vol enthousiasme. Fantastisch om te zien wat je met een groep betrokken mensen voor elkaar kunt krijgen!

Bijzonder en dankbaar vrijwilligerswerk

Wekelijks worden er vier ochtenden met een grote groep vrijwilligers gereden. Huifbedrijden biedt mensen die door een beperking moeilijk aan lichaamsbeweging toekomen recreatie, ontspanning en therapie. Het is een bijzondere en mooie oplossing, en dankbaar werk. Tijdens de rit worden de bloedsomloop en andere essentiële lichaamsfuncties van de gehandicapten, zoals stofwisseling en spijsvertering, gestimuleerd. De cliënten kijken er naar uit en gaan voldaan en ontspannen naar huis. “En daar doen we het voor!” geven de menners aan.

Nieuwe vrijwilligers altijd welkom

De Gravenruiters kan steun van nieuwe vrijwilligers voor het Huifbedrijden altijd goed gebruiken! Naast dat het dankbaar en bijzonder vrijwilligerswerk is, staat het ook nog eens garant voor veel gezelligheid. Meer weten? Schroom vooral niet en neem contact op.

SHARE THIS