NL Doet
/ by /   Blog, Nieuws / 0 comments

NL Doet bij De Gravenruiters

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2018 vond weer de jaarlijkse vrijwilligersactie NL Doet plaats. Stichting Present Almelo heeft in het kader van NL Doet diverse activiteiten georganiseerd waaronder bij De Gravenruiters.  Bij De Gravenruiters kwamen leerlingen van Het Noordik helpen met diverse klussen.

Klussen bij De Gravenruiters

De ploeg met klussers.

Op vrijdag 9 maart werd er op de manege van De Gravenruiters geklust door de leerlingen van de tweede klas van het VMBO van Het Noordik. Om 9.15 uur arriveerde de leerlingen onder leiding van twee docenten op de manege. Eerst kregen de klussers een rondleiding over het terrein van De Gravenruiters. Niek Steenhagen, bestuurslid van De Gravenruiters, vertelde eerst iets over de activiteiten van De Gravenruiters. Hij liet de leerlingen de tent zien, die wordt gebruikt wordt om de ruiters ook bij slecht weer les te geven. Vervolgens volgde een rondleiding door de stal. Veel leerlingen konden het niet nalaten om Gretta en Arthur bij het passeren even een aai te geven. De andere paarden van de manege waar kort daarvoor al in de wei gezet.

 

Het Klussen

De schilders.

Na de rondleiding werden de leerlingen verdeeld over de verschillende klussen. Allereerst moest er een sleuf worden gegraven op het terrein van De Gravenruiters. Hiervoor moesten eerst de stenen worden verwijderd. Daarnaast moesten er twee containers blauw worden geschilderd. Blauw is immers de kleur van De Gravenruiters.

Nadat de leerlingen verdeeld waren over beide klussen, gingen de leerlingen aan de slag. In een mum van tijd waren de stenen uit de grond verwijderd. Het graven van de sleuf kon beginnen.

De schilderploeg begon eerst met het schoonmaken en schuren van de containers. Hierna kon het schilderen beginnen.

De Brand

Het verwijderen van de stenen.

Het graven van de sleuf op het terrein van De Gravenruiters was nodig om een gasleiding aan te kunnen aanleggen naar de portacabin. De portacabin wordt gebruikt als kantine door De Gravenruiters.

Op 16 februari 2018 was de oude kantine volledig verwoest door brand. Hierbij zijn ook veel paardenspullen verloren gegaan. Bouwbedrijf Löwik heeft De Gravenruiters een nieuwe portacabin aangeboden. Deze portacabin is geplaats door transportbedrijf Bolk. De oude portacabin is door dit transportbedrijf afgevoerd naar Riwald Recycling. En met hulp van van Kooten en Lesker zijn de nutsvoorzieningen aangesloten.

Om deze portacabin echter goed en betaalbaar te kunnen verwarmen, was het noodzakelijk om deze aan te sluiten op het aardgasnetwerk.

Op TV

Het meedoen aan NL Doet en je vrijwillig inzetten voor een andere is erg belangrijk voor onze maatschappij. Op het terrein van De Gravenruiters was daarom RTV Oost met een televisie en radio ploeg aanwezig om verslag te leggen van de werkzaamheden van de leerlingen. Aan aandacht was dus geen gebrek. Bekijk hier het televisieverslag van NL Doet. 

Stichting Present

Het klussen bij De Gravenruiters door de leerlingen van Het Noordik was mogelijk gemaakt door Stichting Present Almelo. Stichting Present is eigenlijk een soort makelaar met betrekking tot vrijwilligerswerk. Zij brengt vrijwilligers en mensen of organisaties die hulp nodig hebben bij elkaar. Dit kan voor een eenmalige klus zijn, maar ook voor projecten die langer duren.

Het Noordik heeft al vaker projecten en klussen voor Stichting Present gedaan. Het Noordik vindt het namelijk belangrijk dat leerlingen ook leren iets voor anderen te doen.

Daarnaast is een mooie manier voor de leerlingen om uit te vinden welke werkzaamheden/ activiteiten zij leuk vinden. Dit kan hen helpen bij het kiezen van een richting in hun opleiding.

Pauzeren

Uiteraard was er voor de leerlingen ook tijd om even uit te blazen. In de kantine van De Gravenruiters stond er koffie, thee en limonade klaar voor de harde werkers. Ook de plak cake lieten zij zich goed smaken.

Bedankt!

Namens De Gravenruiters:

Bedankt leerlingen van Het Noordik!
En Stichting Present voor de organisatie. 

SHARE THIS