Twentse fietsvierdaagse
/ by /   Blog, Nieuws / 0 comments

Twentse Fietsvierdaagse bezoekt De Gravenruiters

Dinsdag 28 juli voert de Twentse Fietsvierdaagse ook langs de manege van De Gravenruiters. Bij deze ‘beschuitstop’ is een van de stempelposten en kunnen mensen even op adem komen.

Activiteiten bij De Gravenruiters

Angelique, een van de deelnemers, voorziet de fietsers van heerlijke wafels. En de kinderen (en volwassenen) kunnen een korte speurtocht over de manege doen, waarbij een leuke prijs is te winnen.

De vierdaagse

De fietsers leggen dinsdag 25 km (kinderroute), 45 km of 65 km af; dit is de eerste van 4 dagen. Ook is er een speciale scootroute voor driewielfietsen, rolstoelfietsen, tandems en scootmobielen.
De kinderroute gaat langs diverse leuke stopplaatsen, waar wat te doen is voor de kinderen. De kinderen krijgen een boekje waarmee ze gratis aan de activiteiten kunnen meedoen. Ook zijn er onderweg leuke educatieve bezoeken gepland, zoals een bezoek aan een museum, een boerderij of een molen. De jonge fietsers die alle vier de dagen meefietsen, krijgen aan het eind van dag vier een herinneringsmedaille.
De dagelijkse start- en finishplaats is bij Preston Palace, maar de routes zijn elke dag anders. Deelnemers kunnen per dag bepalen voor welke routelengte ze kiezen.

De Gravenruiters als gastheer

De Gravenruiters kunnen deze dag laten zien hoe mooi het werk is dat ze doen, maar ook hoe noodzakelijk het is om daar een mooiere en veiliger locatie voor te realiseren.

SHARE THIS