De Gravenruiters
Uitreiking-OVP Erwin Oosterman
/ by /   Blog, Nieuws / 0 comments

Verkiezing Overijsselse Vrijwilligersprijs

Erwin Oosterman werd door De Gravenruiters genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2017.
Via deze website, social media en kranten is er veel aandacht geweest voor de nominatie van Erwin.
Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in 213 stemmen. Niet genoeg voor de winst, maar wel een hele mooie waardering voor het vrijwilligerswerk van Erwin. Stemmers bedankt voor jullie steun!

Provinciehuis Overijssel

Overijssel zet haar vrijwilligers jaarlijks in het zonnetje met de Overijsselse Vrijwilligersprijs! En niet geheel zonder reden. Bijna de helft van de inwoners van Overijssel doet namelijk actief aan vrijwilligerswerk. Mensen die werk verrichten dat onbetaalbaar is. Zij leveren op deze manier een onvervangbare bijdrage aan de samenleving. De uitreiking vond plaats in de vergaderzaal van de provinciale staten.
Dus gingen de voorzitter, Erwin Oosterman en Hans Derks naar het Provinciehuis in Zwolle voor de uitslag van de verkiezingen.

Vrijwilliger in Nederland

Het werd een prima happening. Voor de pauze een quiz door een petje op of af te zetten. Met overigens verrassende wetenswaardigheden. Hoeveel vrijwilligers hebben wij in Nederland. Is dat een kwart van de bevolking of de helft? De helft dus en daarmee staat Nederland aan de top! Er was er ook eentje waarvan we schrokken.: hoeveel penningmeesters in vrijwilligersclubs zijn betrouwbaar? Is dat meer of minder dan de helft. Meer, zo blijkt uit onderzoek!

Vurige hoop

Een vraag was ook: is Erwin Oosterman een vrijwillige klusjesman of een vrijwillige brandweerman? Toen wij die hoorden, kregen wij hoop! Erwin kon dat niet delen met de voorzitter of met Hans, want wij zaten op de tribune en Erwin in de speciale kring der genodigden!

De uitslag

Na de pauze werden de winnaars van de juryprijs en die van de publieksprijs bekend gemaakt. Voor ons werd de spanning opgevoerd, want eerst was het de beurt aan de genomineerde organisaties, vervolgens aan de publieksprijs en als laatste aan de genomineerde individuen. Toen de juryvoorzitter begon met: “het is een zij!”, wisten wij het al: Erwin zit er helaas niet bij! Jammer, maar het is zoals het is en het gaat uiteindelijk om het plezier dat je als vrijwilliger hebt bij je eigen club: De Gravenruiters!

Winnaars gefeliciteerd

Lubna Abdulwahab uit Hardenberg en Stichting Buiten de Boot uit Zwolle zijn de winnaars van de Overijsselse vrijwilligersprijs 2017. Zij wonnen de juryprijs en ontvingen tijdens een feestelijke uitreiking in het Provinciehuis in Zwolle een waarderingscheque ter waarde van duizend euro uit handen van gedeputeerde Bert Boerman. De publieksprijzen werden gewonnen door Petra Oude Lashof uit Rossum en Gotong Royong uit Zwolle. Namens De Gravenruiters van harte gefeliciteerd!

SHARE THIS