• de gravenruiters aangepast paardrijden
/ by /   Vacatures / 0 comments

Vrijwilliger Aangepast paardrijden

Helden gezocht voor lessen aangepast paardrijden

Bij De Gravenruiters in Almelo zijn we op zoek naar vrijwilligers voor onze lessen aangepast paardrijden. Ben jij een energieke persoonlijkheid die van elke paardrijles voor mensen met een beperking weer iets moois weet te maken? Is jouw dag weer goed wanneer onze ruiters en ruitertjes met een brede lach van hun paard afstappen? Word dan vrijwilliger bij de lessen Aangepast paardrijden bij De Gravenruiters in Almelo.

Je bent als vrijwilliger hartstikke belangrijk voor ons

Wanneer je ons komt helpen als vrijwilliger ben je automatisch gebombardeerd tot held. Onze ruiters met een beperking kunnen namelijk niet zonder jullie hulp. Daarom draag je iets super belangrijks bij aan de wereld wanneer je vrijwilliger bent. Je maakt het leven van een ander voor even wat mooier.

Wie zoeken we precies

We zoeken helden met mensen en paarden. I.v.m. de taken tijdens deze lessen gaat onze voorkeur gaat uit naar jongeren (vanaf 16 jaar) en volwassenen met minimaal havo of mbo niveau. Het is fijn als je affiniteit hebt met mensen die een enkele of meervoudige beperking hebben. Zelfstandig functioneren, goed kunnen lopen, geduldig en betrouwbaar zijn is erg belangrijk. Daarbij beschik je over een gezonde dosis empathie en verantwoordelijkheidsgevoel. Je krijgt veel te maken met paarden, daarom is het handig als geen angst hebt voor paarden.

Waarmee kun je onze ruiters en jezelf een superdag geven

Wanneer je vrijwilliger aangepast paardrijden bij De Gravenruiters wordt, dan kun je ons op zaterdagen helpen bij 3 lessen. Deze rijden we van 9 tot 13 uur. Met 1 les meehelpen kan ook. Alle hulp is welkom als we maar op je kunnen rekenen. Je kunt onze ruiters met het volgende helpen:

  • Naast het paard met ruiter meelopen tijdens de les
  • Koffie thee en lekker maken voor in de pauzes
  • Paarden borstelen
  • Paarden zadelen en afzadelen
  • Ruiters helpen opstijgen en afstijgen
  • Gezellig kletsen met ruiters en mede vrijwilligers
  • Helpen de stallen netjes te maken
  • Voeren

Meedoen?

Help jij onze ruiters met beperking aan een stralende lach van oor tot oor en wil je graag meedoen op onze manege? Neem dan contact met ons op.

Heel belangrijk om te lezen

Misschien heb je nu geen tijd om onze ruiters te helpen met vrijwilligerswerk. Maar denk dan eventueel in de toekomst aan ons. Want we zijn natuurlijk super trots en blij met je wanneer je bij ons vrijwilliger wordt. Er is wel iets wat we heel erg belangrijk vinden wanneer je bij ons vrijwilliger bent. Je hulp is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Overmacht natuurlijk daargelaten: We zouden het heel fijn vinden als we op je kunnen rekenen, zodat onze ruiters continuïteit in hun lessen blijven houden. Onze ruiters met een beperking kunnen namelijk niet zonder jullie hulp. Denk je dat je iets kunt bijdragen of ken je iemand die dat ook wil? Neem contact met ons op!

SHARE THIS