Collecte Fonds Gehandicaptensport
/ by /   Nieuws / 0 comments

Collecte Fonds Gehandicaptensport

Collecteweek Fonds Gehandicaptensport van start

Duizenden vrijwilligers als één team achter sporters met een handicap

Van 1 t/m 7 april gaat de landelijke collecteweek voor Fonds Gehandicaptensport van start. Duizenden collectanten gaan op pad om zoveel geld op te halen voor de gehandicaptensport.

Bewegen met paarden

De Gravenruiters geeft mensen met specifieke talenten de mogelijkheid om met behulp van paarden te sporten en bewegen.
Door mee te doen aan Aangepast paardrijden, Mennen of Huifbedrijden hebben elke week vele gehandicapte sporters plezier bij De Gravenruiters. Voor veel van onze ruiters is het bewegen met een paard de enige mogelijke sportieve activiteit. Het geeft onze ruiters plezier en ontspanning. Het paardrijden heeft tevens een therapeutisch effect.

Sporten met een handicap

In Nederland zijn er 1.7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Vaak zijn er aanpassingen nodig. Aan bijvoorbeeld het sport,- en spelmateriaal of de sportaccommodatie. Daarnaast is er vaak extra begeleiding en speciaal vervoer nodig.  Dat kost geld, veel geld. Daarom organiseert Fonds Gehandicaptensport ook dit jaar een landelijke collecte.

50% voor De Gravenruiters

Om de ruiters bij De Gravenruiters paard te laten rijden zijn speciale hulpmiddelen noodzakelijk. Er is extra ondersteuning nodig van vrijwilligers die veel voldoening halen uit het plezier van onze ruiters. De extra begeleiding, specifieke opleiding en materialen kosten veel geld. Door te geven aan de collectant steunt u ook De Gravenruiters. 50% van de opbrengst in Almelo en Wierden komt ten goede aan De Gravenruiters.

SHARE THIS