Paardrijden plus

Lees alles over...

Paardrijden met een plus

De plus in paardrijden plus staat voor paardrijden met extra aandacht voor de ruiter. Ruiters die zelfstandig kunnen rijden krijgen les in kleine groepen onder deskundige begeleiding van ervaren instructie.

  • 50 min les
  • Instroom op elk niveau
  • Deskundige instructie

Wat is paardrijden plus?

de-gravenruiters-paardenbenen

Paardrijden in een beschermde omgeving

Paardrijden gaat het beste als je rustig en ontspannen bent. Komt dat even goed uit, want bij De Gravenruiters in Almelo kun je (leren) paardrijden in een tempo waar jij je goed bij voelt. We geven de lessen volgens de Akasha methode, waarbij balans tussen ruiter en paard het uitgangspunt is. Wanneer jij je goed in je hoofd en lichaam voelt, dan voelt het paard dat ook zo. Je zult ervaren dat paardrijden dan haast als vanzelf gaat.

In deze lessen moet er niks, maar er kan heel veel. Het enige wat we van je vragen is om vooral jezelf te zijn. Je kunt aan deze lessen deelnemen vanaf ieder niveau. Beginners leren we eerst met een aantal privélessen de basisbeginselen van het paardrijden. Afhankelijk van je niveau wordt je ingedeeld in een les die bij je past.

Niks moet, en er kan heel veel

Voor wie

Ideaal als je niet van druk houdt

Heb je ADHD of een vorm van hoog functionerend autisme zoals PDD-NOS of Asperger? In deze les voel je je vast thuis. Als je het prettig vindt geven we je bijvoorbeeld extra structuur in de les en duidelijke opdrachten.

De paardrijden plus lessen zijn ideaal voor jongeren en volwassenen vanaf 16 jaar die na een drukke dag tot rust willen komen op de rug van een paard. Ook als je juist het beste uit een paard wil halen, maar dan op een vriendelijke manier voor ruiter en paard, dan zit je in deze les helemaal goed. Met goed weer rijden we buiten in de bak, met slecht weer binnen. In de zomer is het altijd extra genieten. Als het lang licht is gaan we dan, als het kan, lekker de landweggetjes op.

Geschikt bij autisme en ADHD

de-gravenruiters-meidenproject

Lestijden en tarieven

De meeste Paardrijden plus lessen worden gegeven op donderdagavond. Maar ook door de week zijn er mogelijkheden.

Tip: Maak alvast kennis met de paarden van De Gravenruiters!

Van wie krijg je les

Team

Alles op een rijtje

Paardrijden plus is paardrijden op maat. De les wordt afgestemd op jouw behoefte en talenten. Je rijdt in een groep die voldoet aan jouw niveau. Paardrijden plus is geschikt voor ruiters met en zonder beperking en zeker ook voor mensen met ASS en ADHD. Er wordt in diverse groepen gereden passend bij jouw niveau en wensen.

Flexibele lestijden

Zowel overdag
als ’s avonds

ASS en ADHD

Duidelijke instructies
Eigen tempo

Prijs

€ 12,50 per les

Lesduur

 50 minuten