Vertrouwenscontactpersoon

Kirsten Nijhuis

Vertrouwenscontactpersoon

Wat is een vertrouwenscontactpersoon (VCP)

De Gravenruiters streeft ernaar om een veilige, sociale en plezierige plek te zijn voor iedereen. De VCP probeer hiervoor te zorgen en pesten, bedreiging, discriminatie, seksuele/ongewenste intimidatie en agressie te voorkomen.

Bij de VCP kun je vertrouwelijke zaken bespreken, advies inwinnen of hulp vragen.  De VCP is er voor leden, ouders, verzorgers, vrijwilligers en medewerkers.
Heb jij een onplezierige situatie meegemaakt bij De Gravenruiters en wil je erover praten, neem dan contact op met de vertrouwenscontactpersoon.

Vertrouwenscontactpersoon bij De Gravenruiters

Bij De Gravenruiters is Kirsten Nijhuis vertrouwenscontactpersoon. Ze stelt zich aan je voor:
Ik en ben al enige tijd vrijwilliger binnen De Gravenruiters. In het dagelijks leven werk ik op een accountantskantoor. In mijn vrije tijd loop ik graag hard en geniet ik van vrienden en familie met een goed diner in een restaurant of uit eigen keuken.

De Gravenruiters ervaar ik als een mooie stichting die veiligheid en geborgenheid hoog in het vaandel heeft staan. Als vertrouwenscontactpersoon waak ik ervoor dat iedereen zichzelf kan zijn. Iedereen op de manege probeert er immers voor te zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn, maar de vertrouwenscontactpersoon doet iets meer!

Voorkomen is beter dan genezen

Bij een vertrouwenscontactpersoon kun je terecht met vragen die je niet makkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Wat belangrijk is: snel melden, erover praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde gemaakt wordt aan een ongewenste situatie.

Hoe vertrouwelijk is de VCP?

De gesprekken die tussen jou en de vertrouwenscontactpersoon plaatsvinden zijn vertrouwelijk. Niemand wordt van het gesprek op de hoogte gesteld, zonder dat jij daar toestemming voor hebt gegeven. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

De VCP inschakelen, hoe werkt het?

– Je kunt Kirsten per telefoon bereiken op 06-83990754, of per e-mail via vcp@degravenruiters.nl
– Er wordt zo snel mogelijk een afspraak gemaakt om elkaar te ontmoeten, maar je mag natuurlijk ook via de telefoon of per mail je verhaal delen.
– Belangrijk is dat je weet dat er vooral geluisterd wordt naar je verhaal. Daarna bekijken we samen wat we moeten en kunnen doen om tot een geschikte oplossing te komen.

De VCP in de organisatie

De activiteiten van de vertrouwenscontactpersoon vallen onder de verantwoording van het Algemeen Bestuur. Bij het afsluiten van het jaar rapporteert de vertrouwenscontactpersoon, uiteraard anoniem, aan het bestuur of er meldingen zijn geweest, hoeveel meldingen, van welke aard deze meldingen waren en hoe de voortgang en afsluiting zijn verlopen.