Meidenproject

Lees alles over...

Het Meidenproject

Meiden hebben het niet altijd gemakkelijk. Bij sociaal emotionele problemen door pesten op school, een onstabiele thuissituatie of een omgeving met onzekerheid is het fijn om een plek te hebben waar je even veilig en jezelf kunt zijn. Voor deze meiden bieden we coaching en begeleiding. We bouwen samen aan sociale vaardigheden, weerbaarheid en zelfstandigheid.

  • Jezelf weer leren zijn
  • Emotioneel een steuntje in de rug
  • Weerbaar en zelfstandig worden
  • Je talenten ontwikkelen

Wat is het Meidenproject?

de-gravenruiters-miedenproject-1

Samen plezier maken in een veilige omgeving

Dat doen we door middel van paardrijden, maar ook door met paarden om te gaan en het doen van vrijwilligerswerk. Want daar kun je heel veel van leren. (Ook heel handige dingen voor in het dagelijks leven).

Wanneer je meedoet met het Meidenproject, dan heb je gegarandeerd 1 keer per week een leuke middag. Samen met de andere meiden zorgen we voor de paarden, krijg je regelmatig paardrijles, doe je samen klusjes en vele andere leuke activiteiten. Plezier staat voorop. Tegelijkertijd leer samenwerken, je krijgt eigen verantwoordelijkheid en natuurlijk ook heel veel aanmoediging.

Paarden en dieren staan centraal

Voor wie

Speciaal voor meiden

Het Meidenproject is er speciaal voor meiden tussen de 11 en 18 jaar uit Almelo en omgeving. Word je gepest, heb je een onstabiele thuissituatie, leef je in een omgeving met veel onzekerheid of kun je wel wat hulp gebruiken om jezelf weer bijeen te pakken? Dan is het Meidenproject echt iets voor jou.

De paardrijden plus lessen zijn ideaal voor jongeren en volwassenen vanaf 16 jaar die na een drukke dag tot rust willen komen op de rug van een paard. Ook als je juist het beste uit een paard wil halen, maar dan op een vriendelijke manier voor ruiter en paard, dan zit je in deze les helemaal goed. Met goed weer rijden we buiten in de bak, met slecht weer binnen. In de zomer is het altijd extra genieten. Als het lang licht is gaan we dan, als het kan, lekker de landweggetjes op.

Geschikt bij autisme en ADHD

de-gravenruiters-meidenproject

Lestijden en tarieven

Na schooltijd kun je op diverse dagen meedoen aan het Meidenproject. Heb je de nodige ervaring opgedaan dan help je op zaterdagochtend gezellig mee met de lessen van het Aangepast paardrijden.

 

Tip: Maak alvast kennis met de paarden van De Gravenruiters!

  • Het Meidenproject

  • € op aanvraag
  • Betaling vanuit PGB mogelijk

  • Meld je aan!

Van wie krijg je les

Team

Alles op een rijtje

Meiden die sociaal emotioneel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, ontwikkelen bij ‘de Gravenruiters’ hun weerbaarheid, zelfstandigheid en talenten. Op een paard kun je niet alleen rijden, maar je kunt er ook veel van leren.

Samen met je paard

Na schooltijd lekker naar de paarden

Steuntje in de rug

Gewoon weer jezelf zijn

Prijs

Op aanvraag
PGB mogelijk

Vind ik leuk

Fun! Paardrijden, klusjes en andere leuke activiteiten.