Kledinginzameling

De kledinginzameling is een belangrijke inkomstenbron van ‘de Gravenruiters’. Gebruikte kleding en schoenen (per paar vastgebonden) kunnen elke zaterdagochtend in plastic zakken op de manege worden ingeleverd. De opbrengst is voor ‘de Gravenruiters’.

Wilt je ‘de Gravenruiters’ ondersteunen kijk dan in je  kledingkast en lever je niet gebruikte en oude kleding in op de manege!

Kledingzakken VPGO - kledinginzameling
Vrachtwagen VPGO-kledinginzameling

Huis aan huis

Door de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost wordt er in diverse gemeenten huis aan huis kleding ingezameld.
Onder het motto:

Uw gebruikte en oude kleding houdt onze gehandicapte ruiters in het zadel!

krijgt elk huishouden een speciale plastic zak in de brievenbus welk op een bepaald tijdstip aan straat wordt opgehaald met onze eigen herkenbare vrachtwagen.
De opbrengst van al deze inzamelingen wordt onder de verschillende Overijsselse stichtingen die paardrijden voor mensen met een beperking mogelijk maken verdeeld. Stichting ‘de Gravenruiters’ is een van deze stichtingen.
‘De Gravenruiters’ verzorgt de publiciteit van de kledinginzameling in de gemeenten Almelo en Tubbergen.

VPGO

De Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost (VPGO) is een overkoepelende vereniging waar diverse stichtingen uit oost Nederland bij zijn aangesloten die het paardrijden mogelijk maken voor ruiters met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.
De VPGO ondersteunt haar leden door een platform te bieden om kennis en ervaring uit te wisselen en biedt financiële ondersteuning door de verkoop van gebruikte kleding. Stiching ‘de Gravenruiters’ is als lidstichting aangesloten bij de VPGO.

Logo VPGO