Dagbesteding

Lees alles over...

Dagbesteding

Bij De Gravenruiters begrijpen we dat mensen een zinvolle dagbesteding belangrijk vinden, net als het van betekenis kunnen zijn voor anderen. Wij bieden je volop mogelijkheden om jouw talenten in te zetten voor de goede doelen van De Gravenruiters.

Je bent bij ons welkom om je dag zinvol te besteden. Door deelname aan dagbesteding kun je toch meedoen met de maatschappij, maar dan wel in je eigen tempo.

 • Gezelligheid en sociaal contact
 • Lekker in de buitenlucht
 • Leuke dingen doen in een veilige omgeving
 • Dagbesteding voor langere termijn
 • Meerdere dagen per week mogelijk
de-gravenruiters-restaurant

Wat is dagbesteding?

de-gravenruiters-paardenoog

Leuke klussen

Als je meedoet aan dagbesteding dan ga je (voor een langere periode) onder begeleiding van Aveleijn bij ons op de manege aan de slag. Samen met anderen ga je onder professionele begeleiding leuke klussen doen.

Alle klussen gaan natuurlijk naar draagkracht en kunnen. Je hoeft dus geen dingen te doen die je niet aankan. Wel dagen we je uit om het beste uit jezelf en jouw talenten te halen, want die heb je vast en zeker.

Houd je van paarden en andere dieren? Dan zit je bij De Gravenruiters helemaal goed. Want wanneer je bij ons aan de slag gaat dan:

 • werk je met paarden,
 • verzorg je allerlei boerderijdieren,
 • doe je klusjes in en om de manege zoals de verzorging van het terrein,
 • kantine werkzaamheden,
 • maar ook de organisatie van diverse activiteiten.

Gezelligheid en lekker onder de mensen

Voor wie

De voordelen van dagbesteding zijn legio

Natuurlijk is het fijn als je dag een invulling heeft. Niets is vervelender dan elke dag thuis zitten, niks doen en niemand zien. Maar behalve het ontmoeten van nieuwe mensen, gezellig samen zijn en leuke & nuttige dingen doen, helpt een dagbesteding je ook met:

 • jouw persoonlijke ontwikkeling,
 • het stimuleren van je energie,
 • het ontdekken van je talenten,
 • en het vergroten van je zelfvertrouwen.

De dagbesteding bij De Gravenruiters, in samenwerking met Aveleijn, is speciaal gericht op mensen voor wie het lastig is om mee te doen met de maatschappij, veroorzaakt door een handicap of (geestelijke) beperking. We bieden je een veilige omgeving met paarden en boerderijdieren, structuur, overzicht en lichamelijke activiteit. Dit alles onder leiding van ervaren begeleiders.
Kortom je vindt bij ons een knusse omgeving vol levendigheid en ruimte om jezelf te zijn. Meld je ook aan!

Tip: Wil je als vrijwilliger onze Dagbesteding ondersteunen? Neem dan contact met ons op.

Geschikt bij autisme en ADHD

de-gravenruiters-paardrijdenplus-vaag

Aanmelding en tarieven

Wanneer je jezelf aanmeldt voor de dagbesteding dan nodigt Aveleijn je uit om alvast bij ons de sfeer te komen proeven en de andere deelnemers te ontmoeten. Een deel van jouw bezoek bestaat uit een kennismakingsgesprek en intake. We bespreken dan de jouw behoeften, de mogelijkheden die Aveleijn en De Gravenruiters jou kunnen bieden en het aantal gewenste dagdelen. Aan de hand van deze informatie gaan we aan de slag met de plaatsing binnen de dagbesteding.

Aveleijn logo

Dagbesteding samen met Aveleijn

Alles op een rijtje

Het werken met en verzorgen van paarden heeft een stimulerend effect op de ontwikkeling van mensen. Bij De Gravenruiters zetten we dit effect in bij het aanbieden van dagbesteding.

Vertrouwde omgeving

Maak kennis met
onze ‘manege-beleving’

Veel buiten zijn

Natuurlijke omgeving
Veel contact met dieren

Prijs op aanvraag

Deelnemen met PGB

Ontmoeting

Samenwerken en ontmoeten