Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Collecte Fonds Gehandicaptensport

29 maart - 4 april

Fonds Gehandicaptensport

Collecteweek Fonds Gehandicaptensport

Duizenden vrijwilligers als één team achter sporters met een handicap

Van 29 maart t/m 04 april  gaat de landelijke collecteweek in 2020 voor Fonds Gehandicaptensport van start.
De Gravenruiters collecteert in Almelo en Wierden. Steun het paardrijden voor mensen met een handicap.

De Gravenruiters

De Gravenruiters laat mensen met specifieke talenten sporten en bewegen met behulp van paarden. Geef aan de collectant! Van de opbrengst in Almelo en Wierden gaat de helft naar De Gravenruiters. Wekelijks hebben vele gehandicapte sporters bij De Gravenruiters plezier tijdens het Aangepast paardrijden, Mennen of Huifbedrijden. Voor veel van de ruiters is het bewegen met een paard de enige mogelijke sportieve activiteit. Het geeft hen plezier, ontspanning en heeft een therapeutisch effect.

Fonds Gehandicaptensport

In Nederland zijn er 1.7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Vaak zijn aanpassingen noodzakelijk. Bijvoorbeeld aan sport-, en spelmateriaal of de sportaccommodatie. Daarnaast is er vaak extra begeleiding en speciaal vervoer nodig. Dat kost geld, veel geld. Daarom organiseert Fonds Gehandicaptensport ook dit jaar een landelijke collecte.

Steun De Gravenruiters

Om de ruiters bij De Gravenruiters paard te laten rijden zijn speciale hulpmiddelen noodzakelijk. Er is extra ondersteuning nodig van vrijwilligers die veel voldoening halen uit het plezier van onze ruiters. De extra begeleiding, specifieke opleiding en materialen kosten veel geld. Geef daarom aan de collectant en steun De Gravenruiters. Van de lokale opbrengst is 50% voor het paardrijden voor mensen met een beperking.

Gegevens

Begin:
29 maart
Einde:
4 april
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://www.fondsgehandicaptensport.nl/activiteiten/collecte/

Organisator

Fonds Gehandicaptensport
Telefoon:
020 - 737 21 70
E-mail:
info@fondsgehandicaptensport.nl
Website:
www.fondsgehandicaptensport.nl